Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/16280
Назва: «УКРАЇНСЬКИЙ ШЕРЛОК ХОЛМС» В УМАНІ: КРИМІНАЛЬНЕ ЖИТТЯ УМАНЩИНИ І ПОЧАТОК КАР’ЄРИ ГЕОРГІЯ МИХАЙЛОВИЧА РУДОГО
Автори: Кривошея, Ігор Іванович
Безверхній, Дмитро Русланович
Ключові слова: Георгій Рудий
розшукова справа
історія злочинності
Умань
Уманський повіт
дактилоскопія
кримінальне життя
Дата публікації: сер-2022
Видавництво: Старожитності Лукомор'я
Бібліографічний опис: «Український Шерлок Холмс» в Умані: кримінальне життя Уманщини і початок кар’єри Георгія Михайловича Рудого. Старожитності Лукомор’я. №4. С. 29-39.
Серія/номер: УДК: 94(477)«1700–1780»;
Короткий огляд (реферат): Стаття висвітлює уманський період життя та діяльності начальника розшукового відділення Київської міської поліції титулярного радника Георгія Михайловича Рудого ‒ одного із найвидатніших українських слідчих часів російського імперського режиму, зачинателя дактилоскопічних досліджень, поліційного собаківництва, слідчої валізки та розшукової справи. У тексті описано поетапність кар’єрного зростання Г.М. Рудого, розвиток і вдосконалення його теоретико-практичних умінь і навичок у часи роботи на теренах Уманського повіту. З’ясовано вплив уманських міських реалій на становлення Г.М. Рудого як слідчого. Показано апробації його новаторських методів і підходів у боротьбі з уманською злочинністю. Додатково вплетено та висвітлено особливості кримінального життя Умані й Уманщини наприкінці ХІХ ‒ поч. ХХ ст. Показано роль злочинності у повсякденні мешканців повітової округи. Підтверджено важливість і значення малих міст в історії країни.
Опис: http://dspace.nbuv.gov.ua/bitstream/handle/123456789/184660/13-Kryvosheia.pdf?sequence=1
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/16280
Розташовується у зібраннях:Історичний факультет

Файли цього матеріалу:
Файл РозмірФормат 
Kryvosheia_Starozytnosti.pdf431,88 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.