Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/16311
Назва: Use of social and pedagogical training for solving conflict situations
Інші назви: Використання соціально-педагогічного тренінгу для розв’язання конфліктних ситуацій.
Автори: Стеценко, Надія Миколаївна
Ткачук, Галина Володимирівна
Ключові слова: тренінг
тренінгові технології
оціально-педагогічний тренінг
конфліктні ситуації
методмозк ового штурму
Дата публікації: 4-кві-2023
Видавництво: Sergeieva&Co, Карлсруе (Німеччина)
Бібліографічний опис: Стеценко Н.М., Ткачук Г.В. Використання соціально-педагогічного тренінгу для розв’язання конфліктних ситуацій. Modern engineering and innovative technologies. 2023. № 29 (04). С. 21-25.
Короткий огляд (реферат): В роботідосліджується проблема впровадження соціально-педагогічного тренінгу для розв’язання конфліктних ситуацій. Важливість використання соціально-педагогічного тренінгу для розв’язання конфлітнихситуацій полягає в тому, що він підсилює процес професійної підготовки майбутніх фахівців і робить його більш ефективним завдяки повному дотриманню принципів компетентнісного та особистісно-орієнтованого підходів. Виконання практичних завдань в ігровій формі під час тренінгу сприяють розвитку у майбутніх педагогів практичних навичок міжособистісного спілкування та взаємодії.В результаті дослідження проблеми, ми зафіксували позитивні зміни у поведінці і сприйнятті студентів, спричинені участю в тренінгу, які були обумовлені використанням таких принципів як «Я», «Тут і тепер», конфіденційності, дослідницької позиції, щирості та відкритості, активності, суб’єкт-суб’єктного спілкування. Позитивний аспект проглядається також від використання методу мозкового штурму та методу «case-study». Нами виявлено, що тренінгові технології повинні носити професійну спрямованість. Майбутній фахівецьповинен розвивати свою професійну майстерність, підвищувати якість своєї роботи в освітньому процесі, мати високий рівень толерантності, емпатії.
Опис: DOI: https://doi.org/10.30890/2567-5273.2023-29-04-077
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/16311
Розташовується у зібраннях:Факультет соціальної та психологічної освіти

Файли цього матеріалу:
Файл РозмірФормат 
socio_pedagogical training.pdf504,71 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.