Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/16314
Назва: Роль та значення гуманістичних ідей Януша Корчака у вихованні дітей.
Інші назви: Роль та значення гуманістичних ідей Януша Корчака у вихованні дітей.
Автори: Стеценко, Надія Миколаївна
Ключові слова: Корчак
гуманна педагогіка
духовність
моральність
Дата публікації: 19-тра-2023
Видавництво: Електронне видання
Бібліографічний опис: Стеценко Надія. Роль та значення гуманістичних ідей Януша Корчака у вихованні дітей. «Гуманна педагогіка у контексті євроінтеграції: ідеї Януша Корчака про абсолютну самоцінність дитини», з нагоди 145-ї річниці від дня народження польського лікаря, педагога, письменника, публіциста, громадського діяча. Матеріали Всеукраїнської науково-практичної онлайн- конференції з міжнародною участю. (м. Умань, 19 травня 2023 р.). Умань: ЦП «Компринт», 2023. с. 154-158.
Короткий огляд (реферат): Актуалізацію системи освіти обумовлює гуманістична позиція педагога, яку уособлював Януш Корчак, відомий польський педагог, письменник, лікар, громадський діяч. Глибокі гуманістичні ідеї Януша Корчака втілюються в життя у новій українській школі. Його праця «Як любити дитину» залишається актуальною і в наш час, адже любов – це основа людського буття. Завдання педагога полягає не лише в тому, щоб любити дитину, а й в тому, щоб навчити її любити інших, пробудити в дитини почуття любові, щиросердності, ласки та ніжності та всіх інших почуттів, які проявляються в любові.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/16314
Розташовується у зібраннях:Факультет соціальної та психологічної освіти

Файли цього матеріалу:
Файл РозмірФормат 
Korchak_Humane pedagogy.pdf555,74 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.