Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/16725
Назва: ОСОБЛИВОСТІ ПЕРСОНАЛЬНИХ БЛОГІВ УКРАЇНСЬКОГО СЕГМЕНТУ МЕРЕЖІ «ФЕЙСБУК»
Інші назви: ОСОБЛИВОСТІ ПЕРСОНАЛЬНИХ БЛОГІВ УКРАЇНСЬКОГО СЕГМЕНТУ МЕРЕЖІ «ФЕЙСБУК»
Автори: Хлистун, Ірина Валентинівна
Ключові слова: персональний блог
блогосфера
блогер
соціальна мережа
підписник
комунікація
пост
допис
Дата публікації: лис-2023
Видавництво: Центр українсько-європейського наукового співробітництва
Бібліографічний опис: Хлистун І. Особливості персональних блогів українського сегменту мережі «Фейсбук». Knowledge, Education, Law, Management 2023 № 5 (57). С. 116-121.
Серія/номер: ;DOI https://doi.org/10.51647/kelm.2023.5.20
Короткий огляд (реферат): У статті досліджено особливості персональних блогів у мережі «Фейсбук», основою яких є власне вербальний текст, а також невербальні компоненти. Зазначено, що у процесі аналізу використано методи: термінологічний аналіз, аналіз і синтез, порівняння й зіставлення теоретичних положень, систематизація й узагальнення теоретичних основ і дослідженого матеріалу, моніторинг сторінок мережі «Фейсбук» для здійснення аналізу блогового контенту, описовий метод. Сформульовано поняття «блог», «блогер», «блогосфера»; окреслено специфічні риси блогосфери. Розглянуто класифікації блогів за різними критеріями. Визначено функції блогів. Підкреслено, що значної ролі в інформуванні та обговоренні актуальної для громадян інформації у соцмережах набувають блогери, яким довіряють читачі. Матеріалом дослідження послужили повідомлення (пости) українських блогерів Оксани Забужко, Антона Санченка, Дмитра Чекалкіна, Віталія Чепиноги у мережі «Фейсбук». Проаналізовано роль персональних блогів у соціальній комунікації, їх вплив на формування громадської думки, політичних поглядів і смаків масової аудиторії. Перспективи подальших досліджень автор убачає у вивченні впливу персональних блогів на діяльність користувачів соціальних мереж у політичних процесах України.
Опис: https://kelmczasopisma.com/ua/jornal/84
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/16725
Розташовується у зібраннях:Факультет філології та журналістики

Файли цього матеріалу:
Файл РозмірФормат 
khlystun_blog.pdf309,39 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.