Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/17407
Title: OPTIMIZATION OF THE OPERATION OF REFRIGERATION EQUIPMENT OF HOTELS AND RESTAURANTSIN THE CONDITIONS OF THE ENERGY CRISIS
Other Titles: ОПТИМІЗАЦІЯ РОБОТИ ХОЛОДИЛЬНОГО УСТАТКУВАННЯ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННИХ ГОСПОДАРСТВ В УМОВАХ ЕНЕРГЕТИЧНОЇ КРИЗИ
Authors: Джога, Ольга Валентинівна
Нещадим, Людмила Миколаївна
Keywords: холодильне устаткування
заклади готельно-ресторанногогосподарства
компресори
холодоагенти
генератори
Issue Date: 2023
Publisher: Журнал "Наука і техніка сьогодні"
Citation: Джога О.В., Нещадим Л. М. Оптимізація роботи холодильного устаткування готельно-ресторанних господарств в умовах енергетичної кризи. Наука і техніка сьогодні. 2023. № 2(16). С. 83-93.
Series/Report no.: УДК;338.488.2:[621.565:620.9-022.326.5](045)
Abstract: У 2022 році готельно-ресторанні підприємства опинились в умовах енергетичної кризи через нищення росією інфраструктури України. Власникам готельного бізнесу доводиться докладати чимало зусиль, аби утримати підприємства у функціональному стані. Опинившись без можливості живити устаткування готельно-ресторанних господарств електрострумом перед адміністрацією закладів гостро постає питання використання нових джерел електроживлення та необхідність пошуку рішень для зменшення його енергозатратності під час здійснення виробничих процесів та надання послуг. Відомо, що вартість наданих послуг та продукції, що реалізується у готельно-ресторанних закладах, залежить від витрат на енергоносії. У статті розглядаються варіанти скорочення енерговитрат у закладах готельно-ресторанного господарства в умовах дефіциту електропостачання на прикладі роботи холодильного устаткування. Визначено фактори від яких залежить енергоефективність роботи холодильного устаткування: особливості будови холодильного устаткування, його потужності та наявності систем автоматизації контролю роботи. Запропоновано шляхи оптимізації роботи холодильного устаткування в умовах енергетичної кризи через контроль енерговитрат та впровадження заходів щодо оптимізації експлуатації холодильного устаткування. Наведено приклад розрахунку потужності холодильного устаткування готельно-ресторанного господарства для підбору альтернативного джерела електроживлення в умовах відсутності електроструму. Здійснено порівняльний аналіз енергоефективності холодильного устаткування, що має різні типи компресорів та холодильних агентів, а також порівняння ефективності роботигенераторів електроживлення різних типів.
Description: http://perspectives.pp.ua/index.php/nts/issue/view/123/198
URI: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/17407
Appears in Collections:Природничо-географічний факультет

Files in This Item:
File SizeFormat 
123-247-PB.pdf4,68 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.