Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/1739
Назва: Культурні ландшафти міжзональних геоекотонів
Автори: Безлатня, Любов Олександрівна
Ключові слова: міжзональний геоекотон
культурні ландшафти
лісостеп
степ
Дата публікації: 2013
Бібліографічний опис: Безлатня Л.О. Культурні ландшафти міжзональних геоекотонів / Л.О. Безлатня // Ф 45 Фізична географія та геоморфологія. – К.: ВГЛ «Обрії», 2013. – Вип. 2(70). – 314 с.
Серія/номер: УДК;911.3
Короткий огляд (реферат): Обґрунтовано власне розуміння понять «міжзональний геоекотон» і «культурний ландшафт»; на прикладі міжзонального геоекотону «лісостеп-степ» Правобережної України розглянуто особливості сучасної ландшафтної структури, показано роль та значення акультурних і культурних ландшафтів у його функціонуванні. Серед культурних ландшафтів виокремлено сільськогосподарські (польові та, частково, лучно-пасовищні), лісові антропогенні (полезахисні лісосмуги), рекреаційні та частково дорожні і селитебні. Показано, що у майбутньому саме ці культурні ландшафти складуть основу раціонального природокористування у межах міжзонального геоекотону «лісостеп-степ» Правобережної України.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/1739
Розташовується у зібраннях:Природничо-географічний факультет

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Article.pdf157,45 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.