Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/2325
Title: Творча спадщина Тараса Шевченка як чинник національно-патріотичного виховання майбутніх учителів мистецьких дисциплін
Authors: Лопушан, Тетяна Володимирівна
Лопушан, Володимир Пилипович
Keywords: Шевченко
Гайдамаки
Issue Date: 2014
Publisher: Умань: Візаві, 2014
Citation: Лопушан В.П., Лопушан Т.В. Творча спадщина Тараса Шевченка як чинник національно-патріотичного виховання майбутніх учителів мистецьких дисциплін // Творча спадщина Тараса Шевченка як чинник національно-патріотичного виховання майбутніх учителів мистецьких дисциплін: матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції (Умань, 28 березня 2014 р.). – Умань: Візаві, 2014. – С.70-75.
Abstract: У статті йдеться про поему Тараса Шевченка «Гайдамаки», яка є яскравим зразком авторського міфотворчого процесу новітньої доби, що став джерелом осмислення подій національної історії для майбутніх поколінь, для творення суспільного міфу про національно-визвольне повстання українського народу 1768 року, у якому знайшло не чуже, а власне потрактування історичних подій з погляду його місця в національній історії. Художньо-мистецькі образи повстання знайшли своє втілення у всіх художніх жанрах, а тому є потужним виховним і освітнім чинником для професійного становлення творчої студентської молоді.
URI: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/2325
Appears in Collections:Факультет філології та журналістики

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Lopushan_vyhov_gaidamaky.pdf104,54 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.