Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/2623
Назва: Розв'язок плоскої задачі про когезійну пластичну зону в кінці міжфазної тріщини
Автори: Дудик, Михайло Володимирович
Ключові слова: пластична зона
міжфазна тріщина
фазовий кут змішування мод
розкриття тріщини
Дата публікації: чер-2014
Бібліографічний опис: Механіка руйнування матеріалів і міцність конструкцій: збірник наукових праць 5-ї Міжнародної конференції (24-27 червня 2014 р., Львів) / Під заг. ред. В.В. Панасюка. – Львів: Фізико-механічний інститут ім. Г.В. Карпенка НАН України, 2014. – С. 349-354.
Короткий огляд (реферат): В умовах плоскої деформації отримано аналітичний розв’язок задачі про розрахунок пластичної зони у з’єднувальному матеріалі в кінці міжфазної тріщини у пружній площині, складеній з двох різних однорідних ізотропних матеріалів. Зона моделюється лінією розриву переміщення, на якій, згідно з когезійною моделлю, напруження задовольняють квадратичній умові пластичності. За допомогою інтегрального перетворення Мелліна задача зведена до матричного рівняння Вінера–Хопфа, яке розв’язане шляхом факторизації коефіцієнта рівняння за методом Храпкова. Із знайденого розв’язку отримані система трансцендентних рівнянь для визначення довжини когезійної зони і фазового кута змішування мод навантаження в зоні та формули для обчислення розкриття тріщини в її вершині. Виконано числове дослідження параметрів зони.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/2623
Розташовується у зібраннях:Факультет фізики, математики та інформатики

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2014_MRMMK_D.pdf388,93 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.