Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/3043
Назва: АНТРОПОГЕННІ ЛАНДШАФТИ РІЧИЩА ТА ЗАПЛАВИ ПІВДЕННОГО БУГУ
Автори: Лаврик, Олександр Дмитрович
Ключові слова: Південний Буг
річище
заплава
антропогенні ландшафти
Дата публікації: 2011
Видавництво: Видавничо – поліграфічний центр “Візаві”
Бібліографічний опис: Лаврик О. Д. Антропогенні ландшафти річища та заплави Південного Бугу : автореферат дис. на здобуття наук. ступеня канд. геогр. наук : спец. 11.00.01 «Фіз. географія, геофізика і геохімія ландшафтів» / О. Д. Лаврик. – К., 2011. – 21 с.
Серія/номер: УДК 911.2+282.247.318;
Короткий огляд (реферат): У дисертації розглянуті теоретико-методологічні засади дослідження руслово-заплавних ландшафтів. Проаналізовано специфічні особливості долини Південного Бугу та попередній досвід вивчення ландшафтів річищ і заплав, а також взаємозв’язки між їх ландшафтними комплексами. Виокремленні та обґрунтовані етапи формування антропогенних ландшафтів річищ та заплав Побужжя, проаналізована сучасна структура натуральних і антропогенних ландшафтів річища. Розглянуті натуральні та антропогенні ландшафти в заплаві Південного Бугу й запропоновано виділення нових антропогенних типів місцевостей – руслово-канального та заплавно-водосховищного. Досліджено особливості функціонування натурального руслово-заплавного ландшафтного комплексу та виявлено і охарактеризовано парагенетичні й парадинамічні зв’язки між антропогенними ландшафтними комплексами річища та заплави. Проаналізовано формування антропогенних водно-берегових ландшафтних геоекотонів і сучасний стан природоохоронних територій у межах руслового та заплавного типів місцевостей. Обґрунтовано шляхи поліпшення сучасних антропогенних ландшафтів річища та заплави Південного Бугу, розроблено й запропоновано проекти відновлення антропогенних ландшафтних комплексів на основі окремих натурних ділянок.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/3043
Розташовується у зібраннях:Природничо-географічний факультет

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
aref_Lavryk.pdf1,86 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.