Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/3148
Назва: Територія України на картах Г. Боплана у ХVІІ ст.
Автори: Браславська (Тімець), Оксана Володимирівна
Ключові слова: Географія
краєзнавство
Дата публікації: 2015
Видавництво: ЧНУ ім. Б. Хмельницького, 2015.
Бібліографічний опис: Браславська О.В. Територія України на картах Г. Боплана у ХVІІ ст. / Браславська О.В., Криловець М.Г.: Вісник Черкаського університету, серія педагогічні науки. – ЧНУ ім. Б. Хмельницького, 2015 –Випуск 3 (336). – С. 59-63.
Серія/номер: УДК 928.9(477)(09)
Короткий огляд (реферат): Стаття присвячена дослідженню історії картографування території України у середині XVII століття видатним французьким картографом Г. Бопланом, його оцінці природних, економічних умов, розвитку господарства в Україні, побуту і звичаїв українців. Розкрито зв’язок географії, картографії та історії, що стає більш очевидним у зв’язку з розвитком історико-географічних досліджень та взаємного збагачення цих двох наук. Під таким кутом зору об’єктом вивчення стають старовинні картографічні твори, які є не тільки пам’ятками історії, культури та рівня розвитку наукових знань. У статті показано їх вплив на становлення та розвиток географічної науки.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/3148
Розташовується у зібраннях:Природничо-географічний факультет

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
boplan.pdf281,04 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.