Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/3411
Назва: Системна організація і структура української термінології цукрового виробництва
Автори: Задояна, Лариса Миколаївна
Ключові слова: українська термінологія цукрового виробництва
термін
термінотворення
ономасіологічна структура
лексико-семантична структура
системна організація
генетична характеристика термінів
системна структура
цукрове виробництво
лексико-семантичні відношення
Дата публікації: 24-бер-2014
Видавництво: ФОП Жовтий О.О.
Бібліографічний опис: Задояна Л. М. Системна організація і структура української термінології цукрового виробництва: автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. філол. наук: 10.02.01 – українська мова / Л. М. Задояна. – Х., 2014. – 22 с.
Серія/номер: УДК 811.161.2'373.46 (043.3)
Короткий огляд (реферат): Дисертацію присвячено обґрунтуванню лексико-семантичної структури сучасної української термінології цукрового виробництва в ономасіологічному аспекті. Уперше в українському мовознавстві досліджено українську термінологію цукрового виробництва (на основі текстів і словників). Схарактеризовано еволюцію формування української термінології цукрового виробництва, проаналізовано терміни в розрізі походження, з’ясовано специфіку концептуальної та тематичної структури української терміносистеми цукрового виробництва, вивчено термінологію в річищі лексичної парадигматики, окреслено типи номінації наукових понять, описано систему словотвірних (термінотвірних) засобів терміносистеми цукрового виробництва.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/3411
Розташовується у зібраннях:Факультет філології та журналістики

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Avtoreferat Zadoyana.pdf1,08 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.