Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/3456
Назва: Матеріали до "Словника полонізмів у східноподільських говірках" (с. Соболівка Теплицького району Вінницької області)
Автори: Тищенко, Тетяна Миколаївна
Яковенко, Олександр Володимирович
Ключові слова: полонізми
освоєння запозиченої лексики
східноподільські говірки
Дата публікації: 8-лис-2015
Бібліографічний опис: Тищенко Т.М., Яковенко О.В. Матеріали до «Словника полонізмів у східноподільських говірках» (с. Соболівка Теплицького району Вінницької області) // Науковий часопис Східноподільського лінгвокраєзнавчого центру. – Вип. 4. – Умань, 2015. – С. 52 – 56.
Серія/номер: УДК;811.161.2"282"373.613
Короткий огляд (реферат): У статті подано матеріали до "Словника полонізмів у східноподільських говірках", зокрема із села Соболівка Теплицького району Вінницької області. Така репрезентація діалектного матеріалу відкриває перспективи для подальших досліджень освоєння запозиченої лексики на говірковому ґрунті, зокрема для вивчення адаптації до фонетичної системи говірки, словотвірної активності основ польського походження, розширення чи звуження семантики порівняно з мовою-донором та ін.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/3456
Розташовується у зібраннях:Факультет філології та журналістики

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Zbirnyk_2015_центр.doc1,3 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.