Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/3553
Назва: О.Д.Галахов - автор навчальних посібників зі словесності
Автори: Новаківська, Людмила Володимирівна
Ключові слова: словесність
методика викладання літератури
історія літератури
хрестоматія
Дата публікації: 2014
Видавництво: ФОП Жовтий О.О.
Бібліографічний опис: Новаківська Л. О.Д.Галахов – автор навчальних посібників зі словесності / Л.Новаківська // Проблеми підготовки сучасного вчителя: збірник наукових працьУманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини / [ ред.кол. Н.С.Побірченко (гол.ред) та ін.]. – Умань, ФОП Жовтий, 2014.- Випуск 10. – Частина 2. – с.244-251.
Серія/номер: УДК 821.161.1(092);
Короткий огляд (реферат): В статті актуалізовано досвід створення підручників та хрестоматій з літератури для гімназій у ХІХ столітті, зокрема показано внесок авторитетного педагога-словесника Олексія Дмитровича Галахова (1807-1892) у справу хрестоматизації навчального процесу в середній школі. Оскільки цілісні дослідження про життя та науково-педагогічну діяльність О. Галахова практично відсутні, в роботі подано основні віхи життя і діяльності словесника як літературного критика, педагога, автора навчальних посібників. Окреслено його погляди на методику викладання літератури в школі. Переважно увагу приділено аналізу його «Повної російської хрестоматії» та «Історії російської літератури».
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/3553
ISSN: 2307-4914
Розташовується у зібраннях:Факультет філології та журналістики

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Галахов.pdf470,4 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.