Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/3787
Назва: Можливості використання досвіду Нідерландів для модернізації системи управління державними школами в Україні
Автори: Бойченко, Катерина Вікторівна
Ключові слова: модернізація системи управління освітою
зміна
шкільний менеджмент
свобода та автономія освіти
Дата публікації: 2015
Видавництво: Вид-во СумДПУ імені А. С. Макаренка
Бібліографічний опис: Бойченко К.В. Можливості використання досвіду Нідерландів для модернізації системи управління державними школами в Україні / К. В. Бойченко // Педагогічні науки: теорія, історія, інноваційні технології / голов. ред. А. А. Сбруєва. – Суми : Вид-во СумДПУ імені А. С. Макаренка, 2015. – № 1 (35). – 464 с. – С.66-75.
Серія/номер: УДК 37(492);
Короткий огляд (реферат): Стаття присвячена виявленню позитивного досвіду управління школами в Нідерландах з огляду на якість та ефективність освіти, що досягнуто завдяки традиціям децентралізаційних процесів в шкільному менеджменті, а також значній автономії та свободі, наданим школам. Розглянуто проблеми системи управління освітою в Україні, такі як: корумпованість, надмірна бюрократія, низький рівень демократії, невідповідність із нормативно-правовими нормами, недостатня участь батьків в управлінні школою, і запропоновано шляхи вирішення проблем вітчизняного шкільного менеджменту. Проаналізовано переваги автономії та процесу децентралізації для подальшого використання голландського досвіду у реформуванні української системи управління закладами освіти.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/3787
Розташовується у зібраннях:Факультет іноземних мов

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Boichenko_stattikonf.pdf357,71 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.