Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/4124
Назва: Класична механіка (курс лекцій)
Автори: Дудик, Михайло Володимирович
Діхтяренко, Юлія Володимирівна
Ключові слова: закони класичної механіки
застосування класичної механіки
основи механіки суцільних середовищ
релятивістська механіка
Дата публікації: 2015
Видавництво: Умань: ПП «Жовтий»
Бібліографічний опис: Дудик М.В. Класична механіка (курс лекцій): навчальний посібник для студентів вищих навчальних закладів фізико-математичних спеціальностей / М.В. Дудик, Ю.В. Діхтяренко. – Умань: ПП «Жовтий», 2015. – 160 с.
Серія/номер: УДК 531/534 (075.8); ББК 22.21я73;
Короткий огляд (реферат): Класична механіка є складовою частиною курсу теоретичної фізики, що складає основу всього природознавства і відіграє в педагогічному вузі визначальну роль у завершенні підготовки майбутнього вчителя фізики, формуванні у нього в процесі навчання цілісних уявлень про сучасну фізичну картину світу. В навчальному плані підготовки вчителя фізики курс класичної механіки стоїть після вивчення розділу „Механіка” курсу загальної фізики, математичного аналізу, аналітичної геометрії, методів математичної фізики. Курс класичної механіки розроблений для студентів 3-го року навчання, володіючих диференціальним та інтегральним численням і векторною алгеброю, основами векторного аналізу. Програмою курсу передбачається вивчення основних понять і положень механіки Ньютона, лагранжевого і гамільтонового формалізму, механіки суцільних середовищ і релятивістської динаміки. Даний посібник призначений для самостійної роботи студентів фізико-математичних спеціальностей педагогічних університетів. Посібник розроблено відповідно до вимог кредитно-модульної системи навчання і базується на багаторічному досвіді викладання дисципліни «Класична механіка» на фізико-математичному факультеті Уманського державного педагогічного університету. Він складений відповідно до діючого державного стандарту напряму підготовки 6.040203 Фізика* і узгоджений з навчальною програмою курсу теоретичної фізики. Посібник містить загальну інформацію про зміст курсу класичної механіки, вимоги до знань і вмінь, які мають набути студенти по завершенню вивчення курсу, відомості про структуру залікового кредиту, теми навчально-дослідних завдань тощо.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/4124
Розташовується у зібраннях:Факультет фізики, математики та інформатики

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
classical mechanics.pdf1,67 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.