Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/4389
Назва: Деякі аспекти дослідження аксіологем в контексті спілкування
Автори: Сушкевич, Ольга Валентинівна
Ключові слова: аксіологема
контекст
лінгвальні
екстралінгвальні чинники
комунікація
Дата публікації: 2015
Видавництво: ЖДУ ім. І. Франка
Бібліографічний опис: Сушкевич О.В. Деякі аспекти дослідження аксіологем в контексті спілкування // Вісник Житомирського державного університету імені Івана Франка. – Житомир: ЖДУ ім. І. Франка. – 2015. – Вип. 1 (79). – С. 236–240.
Короткий огляд (реферат): У статті аналізуються лінгвальні та екстралінгвальні особливості аксіологеми як мовного поняття. Ці одиниці також розглядається як культурологічні знаки, що уможливлює більш широке охоплення та тлумачення їх контекстуальної реалізації. Описується динаміка ціннісного компоненту значень денотативних та конотативних аксіологем. У зв’язку з цим мова йде про необхідність врахування їх контекстуального оточення. Контекст розглядається у сукупності соціальних, культурно-історичних та національних складових. До того ж приділяється увага емоційній та інтелектуальній мовній оцінці як визначальному фактору ціннісного наповнення контексту спілкування з позиції комунікантів. Відтак, аксіологеми визначаються як особистісно значимі одиниці мовленнєвої взаємодії..
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/4389
Розташовується у зібраннях:Факультет іноземних мов

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Sushkevych.pdf331,12 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.