Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/4453
Title: Фактори та механізми підвищення конкурентоспроможності аграрних підприємств
Authors: Митяй, Оксана Василівна
Keywords: Підвищення конкурентоспроможності
конкурентоспроможність продукції
механізми підвищення конкурентоспроможності
фактори
аграрні підприємства
регулювання цін
Issue Date: 2015
Publisher: РВВ ПДАБА
Citation: Митяй О.В. Фактори та механізми підвищення конкурентоспроможності аграрних підприємств / О.В. Митяй // Збірник наукових праць “Економічний простір”. – №99. – Дніпропетровськ: ПДАБА. – 2015. – С. 175-186.
Series/Report no.: УДК 631.11.009.12
Abstract: В статті розглянуті особливості факторів та механізмів підвищення конкурентоспроможності аграрних підприємств, а також методи державного регулювання. В статті зазначено, що підвищення конкурентоспроможності аграрного сектора України в нових інституціональних умовах державної підтримки сектора, пов'язаних з приєднанням до СОТ, настійно вимагають посилення участі держави в розвитку аграрної ринкової і соціальної інфраструктури. При цьому така підтримка не повинна ігнорувати інтереси середніх і малих по розмірах індивідуальних селянських і фермерських господарств і їх специфічні вимоги до об'єктів ринкової інфраструктури. Проаналізовано, що конкурентоспроможність підприємства визначається дією специфічних чинників, які обумовлюють державну підтримку аграрного виробництва, його сильну залежність від природно-кліматичних умов, ключову роль аграрної продукції в забезпеченні продовольчої безпеки.
URI: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/4453
Appears in Collections:Інститут економіки та бізнес-освіти

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Faktory` ta mexanizmy` pidvy`shhennya konkurentospromozhnosti agrarny`x pidpry`yemstv.pdf456,2 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.