Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/4676
Назва: Конкурентоспроможність національної економіки в процесі реалізації стратегічних цілей її розвитку
Автори: Король, Інна Володимирівна
Ключові слова: конкурентоспроможність
конкуренція
конкурентоспроможність національної економіки
конкурентна перевага
економічний потенціал
природно-ресурсний потенціал
трудовий потенціал
виробничий потенціал
науково-технологічний та інноваційний потенціали
Дата публікації: сер-2013
Бібліографічний опис: Король І. В. Конкурентоспроможність національної економіки в процесі реалізації стратегічних цілей її розвитку / Король І.В.; Автореферат дисертації кандидата економічних наук: 08.00.01/ Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана. – К., 2013. – 21 C.
Серія/номер: УДК 338.242.2(043.3)
Короткий огляд (реферат): Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук за спеціальністю 08.00.01 – Економічна теорія та історія економічної думки. – ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана». – Київ, 2013. Дисертацію присвячено дослідженню теоретико-методологічних і прикладних аспектів конкурентоспроможності національної економіки з метою формування потенційних шляхів підвищення конкурентоспроможності економіки України в системі стратегічних цілей розвитку суспільства. Систематизовано теоретичні підходи зарубіжних та вітчизняних учених щодо дослідження природи конкурентоспроможності національної економіки. Обґрунтовано типологізацію та періодизацію розвитку методики оцінки конкурентоспроможності на макрорівні. Проведено кластерний аналіз факторів конкурентоспроможності, що дозволив здійснити власне ранжування економік за досягнутим рівнем конкурентоспроможності та визначити цільовий кластер розвитку вітчизняної економіки. Виявлено ключові тенденції у розвитку основних складових економічного потенціалу розвинених країн та України. Запропоновано підхід до розробки та реалізації стратегічних напрямів підвищення конкурентоспроможності вітчизняної економіки, який було структуровано за цілями, методами, інструментами та джерелами фінансування.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/4676
Розташовується у зібраннях:Інститут економіки та бізнес-освіти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Avtoreferat.-Korol-I.V..pdf467,57 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.