Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/5204
Title: Управлінська діяльність попечительських рад при середніх навчальних закладах (друга половина ХІХ − початок ХХ століття)
Authors: Герасименко, Оксана Володимирівна
Keywords: попечитель,
почесний попечитель,
попечительська рада,
гімназія,
прогімназія,
реальне училище.
Issue Date: 9-Sep-2016
Citation: Герасименко О. Діяльність попечительських рад при загальноосвітніх навчальних закладах у другій половині ХІХ – на початку ХХ століття / О. Герасименко // Історико-педагогічний альманах. – 2015. – Вип. 2. – С. 33–37.
Series/Report no.: УДК 371.112(477)(09);
Abstract: У статті розкрито особливості організації та діяльності попечительських рад при загальноосвітніх навчальних закладах у другій половині ХІХ – на початку ХХ століття. З’ясовано обов’язки попечительських рад: нагляд за діяльністю навчальних закладах, організація різного роду заходів, збір коштів на утримання конкретної освітньої установи. Виявлено, що попечительства сприяли соціальному захисту дітей, вчителів та співробітників, працевлаштуванню вихованців дитячих будинків та інтернатів; створенню для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, умов з організації первинної трудової і допрофесійної підготовки; заснування премій і стипендій для малозабезпечених и обдарованих учнів тощо.
URI: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/5204
Appears in Collections:Видання бібліотеки



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.