Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/5206
Назва: ФЕНОМЕН ХАСИДИЗМУ: ЙОГО СУТНІСТЬ ТА ІСТОРИЧНІ ТРАНСФОРМАЦІЇ
Автори: Фуркало, Вікторія Станіславівна
Ключові слова: хасидизм
містицизм
іудейська традиція
концептуальні форми хасидизму
проповідники
єднання людини з Богом
скрізьприсутність Бога
цадики
Дата публікації: 2004
Бібліографічний опис: Фуркало B.C. Феномен хасидизму: його сутність та історичні трансформації. – Рукопис. Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата філософських наук за спеціальністю 09.00.11 – релігієзнавство. – Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Київ, 2004.
Серія/номер: УДК 296.67;
Короткий огляд (реферат): Дисертація містить аналіз хасидизму як напряму іудейської традиції в його змістовних характеристиках та ретроспективі. Проведено аналітичний огляд дослідницької літератури та історичних джерел з проблем хасидизму, з’ясовано політичні, економічні, психологічні чинники й містичні ідеї, що вплинули на появу цього руху, розглянуто особливості формування віроповчальних принципів хасидизму та перетворення його в ідейний рух єврейства, запропоновано типологію хасидського руху шляхом виділення його концептуальних форм, систематизовано доктринальні та культові особливості хасидизму, пов’язані з діяльністю основоположників окремих напрямів, здійснено реконструкцію історичного поступу різновидів хасидизму і з’ясовано їхній ідейний потенціал із врахуванням притаманного їм конфлікту між містичним та раціоналістичними елементами.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/5206
Розташовується у зібраннях:Історичний факультет

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Автореф Фуркало В.С..pdf385,75 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.