Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/5323
Назва: Вивчення проблеми новаторства в науковій літературі
Автори: Кравчук, Оксана Володимирівна
Ключові слова: новаторство
виховання
педагогіка співробітництва
навчання
Дата публікації: 6-лис-2015
Видавництво: ФОП Жовтий О. О.
Бібліографічний опис: Кравчук О. В. Вивчення проблеми новаторства в науковій літературі/ О. В. Кравчук // Дидактика Яна Амоса Коменського : від минулого до сьогодення: матеріали Третьої Мжнародної Інтернет-конференції, м. Умань, 6 листопада 2015 року // FOLIA COMENIANA : вісник Польсько-української науково-дослідної лабораторії дидактики імені Я. А. Коменського / гол. ред. Муковіз О. П. – Умань : ФОП Жовтий О. О., 2015. – С.81–84.
Серія/номер: УДК [37(092):371](063) ББК (74.03-8:74.20)я431 Д44;
Короткий огляд (реферат): У статті проаналізовано дефініції та тлумачення педагогічного феномену новаторства у науковій літературі, систематизовано корпус номенів, якими оперують науковці, позначаючи новаторство у педагогіці. Узагальнюючи напрацювання науковців, можемо констатувати, що явище педагогічного новаторства охоплює широке поле інноваційної діяльності. Зроблено висновки, що новаторство пов’язують із передовим педагогічним досвідом, вважають рушієм прогресу в освітній галузі, вершиною особистісного педагогічного досвіду. На основі новаторства продукуються нові освітні ідеї і на їх основі запроваджуються зміни в навчально-виховному процесі, спрямовані на його вдосконалення. Зміст цього поняття може стосуватися змісту, методів, засобів, а також організаційних форм навчання і виховання і пов’язане з потребою піднесення на вищий рівень і досконалості шкільництва на різних щаблях. Новаторство знаходить вияв у: 1) змісті освіти, 2) формах, засобах та методах навчання й виховання; 3) діяльності новаторських шкіл. Новаторські пошуки тривають в освіті постійно, вони пов’язані із природним прагненням до кращого, творчим неспокоєм педагогів, у яких загострене почуття відданості Create PDF files without this message by purchasing novaPDF printer (http://www.novapdf.com) педагогічній справі. На підставі опрацьованого матеріалу запропоновано власне визначення новаторства як педагогічної категорії.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/5323
Розташовується у зібраннях:Факультет початкової освіти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Vyvchennya problemy novatorstva.pdf258,68 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.