Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/5520
Назва: Особливості аграрних перетворень в Польщі у другій половині ХХ ст.
Автори: Священко, Зінаїда Василівна
Ключові слова: Польща
аграрна реформа
кооперування
приватне господарювання
Дата публікації: 30-жов-2016
Видавництво: Видавництво «Гілея»
Бібліографічний опис: Особливості аграрних перетворень в Польщі у другій половині ХХ ст. / З.В. Священко // Гілея: науковий вісник. Збірник наукових праць / Гол. ред. В. М. Вашкевич. – К. : «Видавництво «Гілея», 2016. – Вип. 109 (6). – С. 103–106.
Серія/номер: УДК (94+63)(438)"195/199";
Короткий огляд (реферат): Проаналізовано особливості аграрних перетворень у Польщі в другій половині ХХ ст., звертається увага на комуністичні експерименти у галузі аграрних відносин та їх наслідки. Зазначено, що тоталітаризм у Польщі мав певні відмінності від радянського тоталітаризму, що особливо виявилось у проведенні аграрної реформи. Зроблено висновок про те, що кооперативна система зазнала в Польщі цілковитого краху, чим довела свою нежиттєздатність. Характерною рисою розвитку сільського господарства була низька ефективність капітальних вкладів, що пояснювалося насамперед великою розпорошеністю землеволодінь, незацікавленістю комуністичної держави у підтримці селян-одноосібників.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/5520
Розташовується у зібраннях:Історичний факультет

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Agricultural_transformatio_in_Polonia.PDF628,85 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.