Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/5816
Назва: Філософія дитинства в педагогічній спадщині В.О. Сухомлинського
Автори: Кочубей, Тетяна Дмитрівна
Ключові слова: дитинство, філософія дитинства, дитина
Дата публікації: 21-гру-2001
Видавництво: "Поліграф Центр"
Бібліографічний опис: Кочубей Т.Д.Філософія дитинства в педагогічній спадщині В.О. Сухомлинського : автореф. дис. ...кандидата пед. наук: 13.00.01 / Т.Д. Кочубей. - К., 2001. - 20 с.
Короткий огляд (реферат): Дисертаційне дослідження присвячене аналізу сучасних філософських та психолого-педагогічних знань про феномен "дитинство" та висвітленню проблеми філософії дитинства у педагогічній спадщині В. Сухомлинського. Три розділи дисертації дають уявлення про сутнісноцільові ознаки дитинства як педагогічної категорії, змістове навантаження та методологічний аналіз феномена "дитинство". Прослідковано генезу проблеми філософії дитинства у філософських та педагогічних системах, розкрито різні підходи до проблеми періодизації дитинства у людинознавчих науках,зроблено спробу дати визначення поняття "філософія дитинства" як педагогічної категорії та нового напрямку філософсько-педагогічних учень. Проаналізовано теоретико-практичний досвід педагога-мислителя та його погляди на природу дитини, шляхи розв"язання проблеми створення умов для розвитку дитинства педагогічним колективом Павлиської школи. Досліджено та обгрунтовано важливість періоду дитинства для розвитку нервової системи, мислення, формування світогляду дитини. Показано можливості творчого використання ідей філософії дитинства у практиці діяльності сучасних сільських шкіл. Розроблено авторську модель школи за В. Сухомлинським як екологічного середовища дитинства та розвитку школи.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/5816
Розташовується у зібраннях:Факультет соціальної та психологічної освіти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
кочубей_автореферат(кпн).pdf341,6 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.