Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/5971
Назва: Характеристика вихідного селекційного матеріалу цикорію коренеплідного за їх продуктивністю
Автори: Миколайко, Валерій Павлович
Ключові слова: селекційні форми
цикорій коренеплідний
продуктивність
сухі речовини
інулін
Дата публікації: 2016
Видавництво: УНУС
Бібліографічний опис: Миколайко В. П. Характеристика вихідного селекційного матеріалу цикорію коренеплідного за їх продуктивністю/ В.П. Миколайко // Вісник УНУС. – Умань: ВВ «Сочінський», 2016. – №1. – С. 66–70.
Короткий огляд (реферат): У с та тті наведено результати дослідж ень п родуктивності селекційних форм цикорію коренеплідного за врож айністю коренеплодів, впливом кліматичних умов і вмістом с у х о ї речовини та інуліну. Аналіз врож айності коренеплодів вихідного селекційного ма теріалу цикорію коренеплідного показав, що в середньому за п'ять рок ів 32,4% номерів мали врож айність коренеплодів ниж чу від стандарту, 35,9% - р ів н у або близьку д о стандарту і 31,8% - д остов ір но перевищ ували станда рт на 10 і більш е відсотків. Маса коренеплоду цикорію коренеплідного істотно залеж ить від ґрунтово-кліматичних умов вирощування. Середній показник д а н о ї ознаки за п'ять р ок ів відтворю є генотиповий фактор. 51,6% номерів мали масу д о 200 г і 33,3%, відповідно, д о 300 г з і зменш енням к іл ь ко с ті номерів з більшою масою і відхиленням між крайніми варіантами від 96,7 д о 48 4,7 г. К оеф іцієн т вир івн я ності за дан ою ознакою є високий і становить в середньому 88,83%. За вмістом с у х о ї речовини значний від соток селекційних номерів знаходився на р ів н і 3,6± 0,03, однак варію вання було в меж ах 23,8% д о 28,7%, що залеж ить в ід селекційного матеріалу. Вміст ін у л ін у заф іксовано на р ів н і 65,6 ± 3,0% з відхиленням від 50,1% д о 71,2%. Кращ і зразки цикорію коренеплідного розмнож ено д л я подал ь ш ої се л е к ц ій н о ї роботи.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/5971
Розташовується у зібраннях:Природничо-географічний факультет

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Фах Вісн УНУС 2.pdf124,75 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.