Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/6011
Назва: СУТНІСТЬ ПОНЯТТЯ ПОЛІКУЛЬТУРНА ОСВІТА В ПРАЦЯХ УКРАЇНСЬКИХ ТА ЗАРУБІЖНИХ ВЧЕНИХ
Автори: Кочубей, Тетяна Дмитрівна
Свиридюк, Ольга Володимирівна
Ключові слова: культура
полікультурність
полікультурна освіта
ідентичність
домінантна культура
пригноблена культура,
владні відносини
Дата публікації: 2015
Видавництво: Порівняльно - педагогічні студії No 4 (26) , 20 15
Бібліографічний опис: Кочубей Т.Д., Свиридюк О.В. Сутність поняття «полікультурна освіта» у працях українських та зарубіжних вчених / Т. Д. Кочубей, О.В. Свиридюк // Порівняльно-педагогічні студії: науково-педагогічний журнал. Умань, 4 (26) 2015. – С. 4-11.
Серія/номер: УДК;37.035
Короткий огляд (реферат): У статті подано визначення понять « культура » , « полікультурність » , « полікультурна освіта » у пр ацях українських та закордонних у чени х. Розглянуто походження терміна « культура » . Вказано, що в різні періоди історії тлумачення культури відрізнялося, ві дповідно до умов існування певног о періоду. Зазначено, що термін « культура » використовується в біо логі x ному, археологічному, історичному, географічному, етнографічному, соціологічному та інших сенсах. Висвітлено тлумачення понять « полі - культурний » , « полікультурність » у кон тексті освіти . Представлено полікультурність як метод керування різноманітністю в суспільстві, особливо в питаннях, що стосуються працевлаштува ння, соціальної справедливості й освітніх можливостей. Запропоновано визначення, що полікультурна освіта – це закон, п рограма і практика, застосовані у школах, з метою визнання культурного розмаїття.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/6011
Розташовується у зібраннях:Факультет іноземних мов

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
polikulturna osvita.pdf540,96 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.