Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/6019
Назва: Актуальні аспекти впровадження інклюзивної освіти в Україні
Автори: Малишевська, Ірина Анатоліївна
Ключові слова: діти з особливими освітніми потребами
інклюзивна освіта
гуманістичні світові вимоги
соціально-педагогічний феномен
гуманне суспільство
Дата публікації: 2016
Видавництво: ФОП Жовтий О.О.
Бібліографічний опис: Малишевська І.А. Актуальні аспекти впровадження інклюзивної освіти в Україні / І.А.Малишевська // Проблеми підготовки сучасного вчителя : збілник наукових праць Уманського державонго педагогічного університету імені Павла Тичини / [ред.кол. : Безлюдний О.І. (гол.ред) та ін.]. - Умань: ФОП Жовтий О.О., 2016. - Випуск 13. - С.205-211.
Серія/номер: УДК 376;
Короткий огляд (реферат): Стаття присвячена теоретичному аспекту впровадження інклюзивної освіти в Україні. Дослідження проблем інклюзивної освіти у світлі сучасних демократичних перетворень у країні потребує аналізу її філософії та гносеології, емпіричного досвіду її розвитку, усвідомлення її актуальності і надзвичайності як соціально-педагогічного феномену. Характерною особливістю сьогодення є реконструювання системи спеціальної освіти на демократичних, гуманістичних засадах, створення в країні альтернативних моделей психолого-педагогічної підтримки, механізмів для вільного вибору форм навчання дітей з особливими освітніми потребами, рівня і діапазону їх освітніх потреб. Вивчення, узагальнення та усвідомлення світового і вітчизняного досвіду дозволить розв’язати усі сумніви у необхідності навчання дітей з особливими освітніми потребами на гуманістичних засадах, акумулювати різні підходи, механізми і технології інтеграційних освітніх процесів сьогодення, виокремити недоліки і намітити перспективні шляхи розвитку інклюзивної освіти в Україні. Інклюзивна освіта – це довготривала перспектива, яка упродовж кількох поколінь покликана зламати ексклюзивні устої і сформувати нове цивілізоване, гуманне суспільство.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/6019
Розташовується у зібраннях:Факультет дошкільної та спеціальної освіти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Aktualni_probrob_2016.pdf534,85 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.