Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/6174
Назва: Образ лікаря в українських, англійських та німецьких пареміях
Автори: Пономарьова, Оксана Андріївна
Ключові слова: образ лікаря, паремії
професійна особистість
прислів`я
приказки
Дата публікації: 2016
Видавництво: Умань: ФПО Жовтий О. О., 2016
Бібліографічний опис: Пономарьова О. А. Образ лікаря в українських, англійських та німецьких пареміях / О. А. Пономарьова // Мова, освіта, культура: античні цінності – сучасне застосування: матеріали Міжнародного дискусійного форуму, 19–20 травня 2016 р., м. Умань: ФПО Жовтий О. О., 2016. – С. 247–249.
Короткий огляд (реферат): Упродовж багатовікової історії у мовах відкладалися уявлення про найбільш характерні якості для тієї чи іншої типової професійної особистості. Частина з них отримала закріплення у пареміях – прислів’ях і приказках, що мають яскравий національно-культурний характер. Аналіз фразеологічних одиниць, особливо паремій з компонентами на позначення лікаря дозволяє виявити якості, притаманні представникам цієї професії, а також простежити становище медичних і фармацевтичних працівників у суспільстві; тобто розкрити осмислення та оцінку цієї професії з погляду етномовного колективу.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/6174
Розташовується у зібраннях:Факультет іноземних мов

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Obraz_likaria.pdf251,89 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.