Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/6316
Назва: КЛАСИФІКАЦІЯ ТА РОЗВИТОК ОСНОВНИХ ТИПІВ ҐРУНТІВ У МЕЖАХ УКРАЇНСЬКОГО ЩИТА
Автори: Красноштан, Ігор Васильович
Ключові слова: Грунти
Дата публікації: 2016
Видавництво: Умань : ВПЦ «Візаві»
Бібліографічний опис: Красноштан І.В., Ключник О.В. Класифікація та розвиток основних типів ґрунтів у межах Українського щита / Природничі науки і освіта: збірник наукових праць природничо-географічного факультету. – Умань : Видавничо-поліграфічний центр «Візаві» (Видавець «Сочінський»), 2016. – с. 42-45.
Короткий огляд (реферат): Сучасний рівень розвитку народного господарства характеризується складними і часто суперечливими процесами та явищами: з одного боку зростаюча потреба у продуктах землеробства, а з другого все більш відчутне зниження продуктивності сільськогосподарських угідь. В генезисі ґрунтів Українського щита ця проблема ускладнюється процесами, які зумовлені специфічністю ґрунтоутворюючих умов даного регіону, пов’язаних в першу чергу з відтворенням родючості ґрунту, його фізичних і хімічних характеристик. Тому в сучасних умовах все гострішою стає проблема вивчення закономірностей розвитку основних типів ґрунту на території Українського щита та визначення родючості окремих генетичних горизонтів. Оскільки рельєф даної території характеризується строкатістю водорозділів, а надмірне антропогенне навантаження створює суттєвий вплив на фізико-хімічні властивості ґрунту, особливо на схилах, то проблема вивчення закономірностей розвитку основних типів ґрунту стає все гостріше. Для розроблення комплексу заходів щодо збереження та відтворення родючості основних типів ґрунту необхідно дослідити родючість окремих генетичних горизонтів основних типів ґрунтів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/6316
Розташовується у зібраннях:Природничо-географічний факультет

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
КЛАСИФІКАЦІЯ ТА РОЗВИТОК ОСНОВНИХ ТИПІВ ҐРУНТІВ.docx19,5 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.