Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/6331
Назва: Проблема існування іммігранта в «чужому» культурному середовищі та особливості формування його гібридної ідентичності (на прикладі оповідання Джумпи Лагірі «Вибір нічлігу»)
Автори: Заїка, Ольга Вікторівна
Ключові слова: гібридна ідентичність
свідомість
мультикультуралізм
транскультурація
етнічна ідентичність
маргінал
"своє"
"чуже"
культура
традиція
Дата публікації: 2014
Видавництво: Вісник Черкаського університету
Бібліографічний опис: Вісник Черкаського університету. Серія філологічні науки. – Випуск 40 (333), 2014. – С. 95-99.
Серія/номер: УДК;821.111.-32.09(73)
Короткий огляд (реферат): У статті здійснено комплексний аналіз подвійної ідентичності в аспекті основних парадигм мультикультуралізму. В центрі дослідження – транскультурна особистість; висвітлюються основні стратегії формування її гібридної ідентичності. Аналіз малодослідженої проблеми дозволяє побачити нові виміри ідентичності, обумовлені транскультурною поетикою оповідання Джумпи Лагірі «Вибір нічлігу». На прикладі оповідання аналізується процес «помежів`я» та проблема існування іммігранта в «чужому» культурному середовищі. Мова йде про іммігрантів першого покоління, для яких нове культурне середовище продовжує залишатися «чужим». Досліджується поняття «транскультурації» як можливості «переходу» з однієї культури в іншу. Така кроскультурність впливів і ситуація «розірваності» змушує одну ідентичність змінюватися на іншу, що породжує усвідомлення перебування «в стороні». Зазначено, що «подвійна свідомість» та особливості формування гібридної ідентичності героя залишаються одними з актуальних у царині літературознавчих досліджень, насамперед в їх мультикультурному аспекті.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/6331
Розташовується у зібраннях:Факультет іноземних мов

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Problema_isnyvannya.pdf1,11 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.