Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/6407
Назва: Афіксальна деривація як спосіб номінації в тваринницькій лексиці в східноподільських говірках
Автори: Тищенко, Тетяна Миколаївна
Ключові слова: афіксальна деривація
тваринницька лексика
східноподільські говірки
Дата публікації: 2016
Бібліографічний опис: Тищенко Т. М. Афіксальна деривація як спосіб номінації в тваринницькій лексиці в східноподільських говірках / Т. М. Тищенко // Слобожанська беседа- 9 : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. (Старобільськ, 9 листоп. 2016 р.) / за ред. проф. К. Д. Глуховцевої. – Старобільськ, 2016. – С. 43 – 49.
Короткий огляд (реферат): Проаналізована лексика тваринництва засвідчила, що найпродуктивнішим способом словотворення у цій тематичній групі є суфіксація. Найбільш частотна вона в лексико-семантичній групі назв тварин, в якій тісно пов’язані диференційні ознаки ʻвікʼ і ʻрозмірʼ передані однослівними номенами, найчастіше похідними від основ назв тварин, за допомогою демінутивних афіксів. Афікси збільшено-згрубілі чи нейтральні малопродуктивні. Малопродуктивними в утворенні лексики тваринництва є і префіксальний та префіксально-суфіксальний способи. Безафіксним способом утворені репрезентанти лексико-семантичних груп на позначення місця, пов’язаного з тваринництвом, і результатів господарювання.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/6407
Розташовується у зібраннях:Факультет філології та журналістики

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Тyshchenko.docx31,76 kBDraw 6.0 documentsПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.