Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/6647
Назва: Рецепція числової символіки в російській літературі „Срібної доби“
Автори: Черевченко, Олександр Миколайович
Ключові слова: мовна картина світу
поетичний дискурс
поетичний текст
російська поезія „Срібної доби“
ідіостиль
образно-символічна паралель
лінгвостилістичне моделювання
егоцентризм
антропоцентризм
антропометризм
Дата публікації: 2016
Видавництво: Умань: ВПЦ: "Візаві"
Бібліографічний опис: Черевченко О. М. Рецепція числової символіки в російській літературі „Срібної доби“ // «Слов’янська філологія: історія, сьогодення, перспективи»: статті, тези / відповід.за випуск Г. В. Осіпчук. – Умань: ВПЦ: «Візаві», 2016. – С. 263–286.
Короткий огляд (реферат): У сучасному літературознавстві все більше з’являється наукових розвідок, позначених увагою до проблеми символу та до питань, пов’язаних із функціонуванням символів у поетичному творі. У межах цього дослідження важливою є загальна теза про символізм поетичного слова як такого, що не залежить від приналежності поета до того чи іншого літературного напрямку або літературної течії. На початку XX століття, як свідчать численні дослідження, особливо актуалізується індивідуальний досвід поета у його (досвіду) проекції на культурну символіку взагалі, і числову символіку зокрема. Актуальність даної теми зумовлена також недостатньою вивченістю матеріалу, що стосується функціонування числової символіки у європейській літературі та російській поезії „срібної доби“.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/6647
Розташовується у зібраннях:Факультет філології та журналістики

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Chislova_simvolika_.pdf423,28 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.