Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/6699
Title: Забезпечення житлом православного парафіяльного духовенства Київської єпархії у другій половині ХІХ – на початку ХХ ст.
Authors: Тацієнко, Віталій Сергійович
Keywords: православне парафіяльне духовенство
Київська єпархія
причтове житло
причт
Консисторія
Issue Date: 20-Sep-2016
Publisher: Науково-дослідний центр «Лукомор’є»
Citation: Тацієнко В. С. Забезпечення житлом православного парафіяльного духовенства Київської єпархії у другій половині ХІХ – на початку ХХ ст. / В. С. Тацієнко // Емінак: науковий щоквартальник. – 2016. – № 3 (15) (липень-вересень). – Т. 1. – С. 32-37.
Series/Report no.: УДК;(94+262)(477.4) “185/192”
Abstract: У статті розглядається житлове забезпечення православного парафіяльного духовенства Київської єпархії у другій половині ХІХ – на початку ХХ ст. Відзначено, що поступовому покращенню житлової проблеми сприяла реалізація «Положення…» 1842 р., яке переклало обов’язок будівництва притчових садиб на парафіян. Першочергова увага зверталася на забезпечення священиків. З’ясовано, що пожвавився процес облаштування будинків для священно- та церковнослужителів у 90-х роках ХІХ ст. На кінець ХІХ ст. церковним житлом клірики в основному були забезпечені, однак значна кількість будинків знаходилась в незадовільному стані та потребувала ремонту. Наголошується, що помешкання перебували у тимчасовому користуванні, а питання отримання їх у приватну власність, по суті, не було вирішеним.
URI: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/6699
Appears in Collections:Історичний факультет



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.