Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/6717
Назва: Змістова характеристика понять"фізичне виховання" та "фізична культура"
Автори: Карасєвич, Сергій Анатолійович
Ключові слова: фізичне виховання
фізична культура
фізкультурне виховання
спортивне виховання
Дата публікації: 2015
Видавництво: ФОП Жовтий О. О.
Бібліографічний опис: Психолого-педагогічні проблеми сільскої школи: збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини / [ред. кол.: Безлюдний О.І. (гол. ред.) та інші]. – Умань : ФОП Жовтий О.О., 2015. – Випуск 52.– 350 с.
Серія/номер: УДК 796;
Короткий огляд (реферат): У статті здійснено аналіз понять «фізичне виховання» та «фізична культура». Дефініцію «фізичне виховання» розглядаємо як багатогранно організований на базі освітніх установ процес, що спрямований на гармонійний розвиток особистості (фізичних сил, форм і функцій людського організму, здоров’я) засобами фізичних вправ, спорту, силами природи, гігієнічними факторами. Фізичну культуру розуміємо як процес і результат діяльності людини по перетворенню своєї фізичної (тілесної) природи; як сукупність матеріальних і духовних цінностей суспільства, що створюються і використовуються ним для фізичного вдосконалення людей. Розкрито їх подібність, яка полягає у тому, що вони відображають процес, який спрямований на гармонійний розвиток особистості. Доведено їх відмінності. Так, «фізичне виховання» апелює до дієвої сторони засобами фізичних вправ, спорту, силами природи, гігієнічними факторами, «фізична культура», насамперед, до ціннісної сфери розвитку особистості.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/6717
Розташовується у зібраннях:Факультет фізичного виховання

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Zmistova_kharakterystyka poniat_fizychne vykhovannia_ta_fizychna_kultura.PDF433,71 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.