Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/6748
Назва: Сторінки усної історії Уманщини: Революція гідності
Автори: Скус, Ольга Володимирівна
Ключові слова: Революція Гідності
Умань
Уманщина
усна історія
мітинг
протест
блокпост
Євромайдан
тітушки
учнівський майдан
Дата публікації: 17-гру-2016
Видавництво: Вінницька ОУНБ ім. К. А. Тімірязєва, 2016
Бібліографічний опис: Усноісторичні дослідження: сучасні тенденції, напрямки та перспективи: зб. матеріалів V Міжнар. наук.-практ. конф. 25–26 жовт., м. Вінниця / Упр. культури і мистецтв Вінниц. облдержадмін., Вінниц. ОУНБ ім. К. А. Тімірязєва, каф. історії і культури України ф-ту історії, етнології і права ВДПУ ім. М. Коцюбинського, Держ. архів Вінниц. обл., КВНЗ «Вінниц. акад. неперерв. освіти», Обл. орг. Нац. спілки краєзнавців України, ГО «Асоц. б-к Вінниччини», ГО «Вінниц. іст. т-во». – Вінниця, 2016. – 160 с.
Серія/номер: УДК;94 (477) (063)
Короткий огляд (реферат): В статті на основі збору усних свідчень очевидців та учасників, сторінок преси, огляду засобів масової інформації, інтернет-ресурсів аналізується перебіг подій Революції гідності в місті Умані та прилеглій території з 21 листопада 2013 р. по 28 лютого 2014 р. Подано фрагментарні спогади учасників протестних акцій, які об’єднали учнів, студентів, підприємців, священиків, політиків та небайдужих громадян. У кожного з тих, хто був на Майдані, є спогад про власне диво, власна історія, які не дуже вкладаються у стандарти буденності. Зроблено неупереджені висновки про героїчну боротьбу українського народу за свою свободу і незалежність.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/6748
Розташовується у зібраннях:Історичний факультет

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Storinky_usnoi_istorii_Umanshchyny_Revoliutsiia_hidnosti.pdf591,83 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.