Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/7360
Назва: Еволюція екологічної освіти в освіту для збалансованого розвитку
Автори: Совгіра, Світлана Василівна
Ключові слова: екологічна освіта
розвиток
збалансований розвиток
концепція сталого розвитку
концепція ноосфери
концепція універсального еволюціонізму
теорія біотичної регуляції
екосистема
Дата публікації: 2016
Видавництво: Черкаський національний університет ім. Б. Хмельницького
Бібліографічний опис: Совгіра С.В. Еволюція екологічної освіти в освіту для збалансованого розвитку / С.В. Совгіра // Вісник Черкаського університету / Ред кол. : О. В. Черевко (гол. ред.), Ф. Ф. Боєчко, С. В. Корновенко. – Черкаси ЧНУ ім. Богдана Хмельницького, 2016. – № 16. – С. 133–140. – (Серія : Педагогічні науки).
Серія/номер: 502 (072);
Короткий огляд (реферат): Висвітлено ключові ідеї сталого (збалансованого) розвитку цивілізації, який можна уявити у вигляді закономірних етапів, що змінюють співіснування людини і природи до тієї межі, поки це співіснування буде можливим. Розглянуто принципи і пріоритети збалансованого розвитку. Обґрунтовано, що сучасну екологічну освіту не можна розглядати у відриві від глобальної концепції сталого розвитку. Доведено, що екологічна освіта еволюціонувала в екологічну освіту для сталого розвитку, з перенесеннями свого бачення системи взаємодії «суспільство – особистість – природа» на актуальні аспекти соціально-гуманітарного знання, тим самим посилюючи значущість і збільшуючи увагу до розв’язання глобальних екологічних проблем зі сторони міжнародної громадськості.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/7360
ISSN: 2076-586Х
Розташовується у зібраннях:Природничо-географічний факультет



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.