Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/7492
Назва: СТАНОВЛЕННЯ ТА РОЗВИТОК СУСПІЛЬНОГО ДОШКІЛЬНОГО ВИХОВАННЯ В УКРАЇНІ (90-ті РОКИ ХІХ – ПОЧАТОК ХХ СТ.)
Автори: Мельникова, Ольга Миколаївна
Ключові слова: суспільне дошкільне виховання
народна освіта
національний дитячий садок
дошкільний вік
дитинство
С. Русова
Н. Лубенець
Дата публікації: гру-2016
Видавництво: Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького
Бібліографічний опис: Мельникова О. М. Становлення та розвиток суспільного дошкільного виховання в Україні (90-ті роки ХІХ – початок ХХ ст. / О.М. Мельникова // ISSN 2076-586X. Вісник Черкаського університету. Серія «Педагогічні науки». – 2016. № 16. – С. 77-84.
Серія/номер: УДК;37(09)
Короткий огляд (реферат): Розкрито особливості становлення і розвитку суспільного дошкільного виховання в Україні у період 90-х років ХІХ – початку ХХ ст.). Висвітлено головні здобутки українських педагогів означеного періоду щодо розв’язання проблеми, зокрема акцентується увага на творчому використанні педагогічних ідей теоретиків дошкільного виховання в умовах модернізації освіти. Доведено, що відсутність державної підтримки гальмувала розвиток суспільного дошкільного виховання, проте завдяки активності видатних діячів (С. Русової та Н. Лубенець) розпочалася підготовка педагогів для дошкільних закладів на спеціальних курсах і в педагогічних інститутах. З’ясовано, що теоретичні положення, розроблені педагогами, відіграли важливу роль у становленні суспільного дошкільного виховання в Україні, окреслили перспективи його розвитку. Наголошено, що їхні прогресивні погляди на виховання дошкільників є актуальними і сьогодні.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/7492
ISSN: 2076-586Х
Розташовується у зібраннях:Факультет дошкільної та спеціальної освіти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Stanovlennya_i_rozvitok_Melnikova.pdf1,39 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.