Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/7854
Назва: ОСНОВНІ ЛІНГВОСТИЛІСТИЧНІ ПОНЯТТЯ І КАТЕГОРІЇ (словник-довідник філолога)
Автори: Коломієць, Інна Іванівна
Ключові слова: лінгвістична стилістика
стилістика
стилі мови
художній стиль
конфесійний стиль
науковий стиль
граматичні особливості
офіційно-діловий стиль
художньо-белетристичний стиль
розмовно-побутовий стиль
Дата публікації: 28-лис-2017
Бібліографічний опис: Основні лінгвостилістичні поняття і категорії : (словник-довідник філолога) / МОН України, Уманський держ. пед. ун-т ім. П. Тичини ; укл. І. І. Коломієць. – 4-те вид., переробл. та доповн. – Умань : ВПЦ «Візаві», 2017. – 272 с.
Серія/номер: УДК;811.161.2´38 (03)
ББК;81.411.1-7я2 О-75
Короткий огляд (реферат): Словник-довідник розкриває значення основних понять та категорій, якими послуговується сучасна лінгвостилістика як наука і навчальна дисципліна. Пропонований стилістичний словник – це спроба систематизувати й упорядкувати термінологію цієї науки у більш повному обсязі, встановити родо-видові відношення ключових термінів. До словника введено значну кількість синонімічних та варіантних одиниць, із домінуванням однієї з них, включено посилання на антонімічні номінації та опозиції понять терміносистеми лінгвостилістики. Реєстр основних стилістичних термінів доповнюється різноманітним ілюстративним матеріалом та супровідним коментарем щодо закономірностей уживання тих чи інших мовно-виражальних засобів та їх цілеспрямованого призначення. Словник-довідник розрахований на студентів-філологів вищих навчальних закладів, вчителів-словесників загальноосвітніх навчальних закладів, а також на всіх тих, хто вивчає, шанує рідне слово.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/7854
Розташовується у зібраннях:Факультет філології та журналістики

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
slovnyk.docx1,54 MBMicrosoft Word XMLПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.