Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/8441
Назва: Зв'язок мотивації та антонімії в термінологічній лексиці (на матеріалі сучасної української термінології будівництва та літератури)
Автори: Цимбал, Наталія Андріївна
Ключові слова: мотивація
антонімія
термінологія
терміносистема
мотивованість
системність
Дата публікації: 2017
Видавництво: Кам’янець-Подільський: Аксіома, 2017
Бібліографічний опис: Цимбал Н. А. Зв’язок мотивації та антонімії в термінологічній лексиці (на матеріалі сучасної української термінології будівництва та архітектури / Н. А. Цимбал // Наукові праці Кам’янець-Подільського національного університету імені Огієнка: Філологічні науки. Випуск 44. – Кам’янець-Подільський: Аксіома, 2017. – С. 308–312.
Серія/номер: Випуск 44;
УДК 811.161.2’374;
Короткий огляд (реферат): У статті зосереджено на увагу на проблемі зв’язку мотивації з категорією антонімії на матеріалі термінологічної лексики, яка має специфіку щодо лексики інших функціональних сфер. Зв’язок мотивації та антонімії є багатоаспектним, виявляється на рівні як лексичної, так і структурної мотивації, що корелює з лексичною та словотвірною антонімією. Мотивованість як властивість слова може використовуватися як типологічно-класифікаційна ознака при встановлені антонімічних відношень у терміносистемах.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/8441
Розташовується у зібраннях:Факультет філології та журналістики

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Tsymbal_N_A_ K_P 2017.pdf746,75 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.