Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/8518
Назва: ІДЕЙНО-ТЕМАТИЧНЕ РОЗМАЇТТЯ ПОЕТИЧНИХ РОЗДІЛІВ ЗБІРКИ СТЕПАНА ПАВЛЕНКА «ВІЧНІСТЬ ТАКА КОРОТКА»
Автори: Задояна, Лариса Миколаївна
Ключові слова: Павленко
Вічність
Дата публікації: 1-лис-2017
Видавництво: Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини
Бібліографічний опис: Задояна Л. М. Ідейно-тематичне розмаїття поетичних розділів збірки Степана Павленка «Вічність така коротка» / Л. М. Задояна // Філологічний часопис : збірник наукових праць / гол. ред. О. Ю. Зелінська. – Умань : ВПЦ «Візаві», 2017.
Серія/номер: УДК;821.161.2.0.(092)
Короткий огляд (реферат): У статті охарактеризовано ідейно-тематичне розмаїття поетичних розділів збірки Степана Онисимовича Павленка «Вічність така коротка». У яких Степан Павленко постає перед нами як справжній знавець української мови та літератури, неперевершений майстер слова. Поетичні розділи збірки «Вічність така коротка» («Віконце для трав», «Видющий пальчик», «Усміхнені омоніми», «Омонімічні загадки», «Вірші-загадки») вміщують вірші про дітей і школу, про шкільні уроки, про мистецтво (пісенна тема), про війну, роздуми про життя та смерть, про сенс існування, про добро і зло, теплотою зігріті вірші про матір, про родину і сім’ю. Особливо гарна любовна лірика, де автор використовує гру слів. У віршах про природу Степан Онисимович описує сонце, вітер, дощ, сніг, пори року, птахів, звірів, дерева і квіти. Рідна мова у віршах Степана Павленка є величною і незрівнянною. Чимало у розділі пісенних текстів. Чудові балади, присвяти Лесі Українці. В останньому розділі «Мій двійнику у місячному сяйві» представлена добірка перекладів із улюбленого поета Степана Онисимовича Павленка – Генріха Гейне, адже автор німецьку мову знав чудово. Загалом, збірка Степана Павленка «Вічність така коротка» – цікава, захоплююча подорож у світ поезії.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/8518
ISSN: 2415-8828
Розташовується у зібраннях:Факультет філології та журналістики

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Pavlenko_vichnist.pdf471,91 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.