Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/8553
Назва: Ідейно-тематичний зміст і поетика чумацьких пісень
Автори: Гончарук, Валентина Анатоліївна
Мусіч, Інна Юріївна
Ключові слова: чумацькі пісні
чумацький промисел
ідейно-тематичний зміст
поетика чумацьких пісень
соціальні типи чумаків
торгово-візницький промисел
образ шляху
чумацька валка
Дата публікації: 27-січ-2018
Видавництво: Південноукраїнська організація «Центр філологічних досліджень»
Бібліографічний опис: Гончарук В.А., Мусіч І.Ю. Ідейно-тематичний зміст і поетика чумацьких пісень / В.А. Гончарук, І.Ю. Мусіч // Філологічні науки: сучасні тенденції та фактори розвитку : Міжнародна науково-практична конференція, м. Одеса, 26–27 січня 2018 року. – Одеса : Південноукраїнська організація «Центр філологічних досліджень», 2018. – С. 83–87.
Серія/номер: УДК;80(063)
Короткий огляд (реферат): Чумаки торгували переважно рибою та сіллю, по які їздили на волах до берегів Чорного, Азовського морів і на Дон. На південь переправляли вони на своїх мажах хліб, солонину, шкіру, мед, віск, тютюн. Пізніше чумаками стали називати і візників, які наймалися перевозити на далекі відстані товари. Чумакуванням займалися представники різних верств населення, але найбільше – козаків і селян. Чумацький промисел зумовив виникнення своєрідної пісенності, що задовольняла естетичні смаки чумаків у різні періоди його розвитку, розповідала про умови їх праці, життя. Чумацькі пісні відображають типові риси характеру, зовнішності, поведінки представників чумацтва – купців, козаків, селян, наймитів (фурщиків, паровичників), бурлаків у різні історичні етапи розвитку промислу.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/8553
Розташовується у зібраннях:Факультет філології та журналістики

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Idejno-tematy`chny`j zmist i poety`ka chumacz`ky`x pisen`.pdf298,98 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.