Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/8617
Назва: Стратегічний підхід оптимізації конкурентоспроможного розвитку області
Автори: Богашко, Олександр Леонідович
Ключові слова: Регіон
область
стратегія
соціально-економічний розвиток
соціально-економічний потенціал
глобальна стратегія
диверсифікована стратегія
унікальна стратегія
проміжна стратегія
локальна стратегія
базові стратегії
функціональні стратегії
Дата публікації: лют-2004
Видавництво: ДНУ
Бібліографічний опис: Богашко О.Л. Стратегічний підхід оптимізації конкурентоспроможного розвитку області // Економіка: проблеми теорії та практики. Зб. наук. праць. Вип. 189: В 5 т. Том IV. – Дніпропетровськ: ДНУ, 2004. – С. 1204 -1209.
Серія/номер: УДК 351.82 (477.46);
Короткий огляд (реферат): З проголошенням незалежності України та переходом до ринкових відносин особливої ваги набув регіональний підхід у розвитку економіки держави. Сучасні тенденції ринкових перетворень мають бути спрямовані на побудову економічно могутніх регіонів, які б самостійно вирішували поточні завдання та виконували свої функції без додаткового залучення коштів з державного бюджету. Реалізація зазначеної мети можлива лише за умов стратегічного управління соціально-економічними процесами, що передбачає конструювання перспектив в залежності від реальних можливостей та конкурентоспроможності того чи іншого регіону. В зв’язку з цим, в статті подаються на розгляд теоретичні аспекти поняття “стратегія” та практичні рекомендації щодо її вибору, як передумови активізації внутрішніх джерел соціального і економічного розвитку.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/8617
Розташовується у зібраннях:Інститут економіки та бізнес-освіти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Stratehichnyi_pidkhid.pdf320,41 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.