Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/8666
Назва: Теоретичні аспекти та стан впровадження змішаного навчання у закладах вищої освіти України
Автори: Ткачук, Галина Володимирівна
Ключові слова: Змішане навчання
blended learning
Ротаційна модель
e-learning
електронне навчання
інновації
Дата публікації: 15-бер-2018
Видавництво: Sandomierz: Izdevnieciba “Baltija Publishing”
Бібліографічний опис: Ткачук Г.В. Теоретичні аспекти та стан впровадження змішаного навчання у закладах вищої освіти України / Г.В.Ткачук // European vector of contemporary psychology, pedagogy and social sciences: the experience of Ukraine and the Republic of Poland: Collective monograph. Volume 1. Sandomierz: Izdevnieciba “Baltija Publishing”, 2018. P. 465-484.
Короткий огляд (реферат): Описано перспективний напрям модернізації сучасної освіти – змішане навчання, що засноване на поєднанні технологій традиційного, електронного, дистанційного та мобільного навчання. Визначено переваги та недоліки традиційного навчання, а також шляхи подолання недоліків традиційного навчання шляхом впровадження технологій змішаного навчання. Серед переваг змішаного навчання визначено: гнучкість, модульність, доступність та мобільність, технологічність, масовість, творчість, інтерактивність, соціальна рівність тощо. Авторами також проаналізовано співвідношення онлайн занять та занять в аудиторі і визначено, що на практиці найбільше використовується співвідношення 50 % – онлайн та 50 % – в аудиторії. Визначено, що для реалізації змішаного навчання найбільш ефективним є використання ротаційної моделі навчання, яка передбачає регулярну визначену викладачем або стандартну зміну режимів: почергове освоєння блоків навчальної дисципліни за допомогою технологій електронного навчання (дистанційне, мобільне, комп’ютерно-орієнтоване) та в межах традиційних лекційно-практичних занять. Автором здійснено аналіз стану впровадження змішаного навчання у заклади вищої освіти України та виявлено, що існує ряд проблем щодо його реалізації. Виявлено також, що окремі навчальні заклади проводять дослідження різних моделей та концепцій змішаного навчання, використовують масові відкриті онлайн-курси, використовують технології дистанційного та мобільного навчання.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/8666
Розташовується у зібраннях:Факультет фізики, математики та інформатики

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Tkachuk_repozitariy.pdf460,64 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.