Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/8924
Назва: Початок боротьби за нафту в районі Перської затоки
Автори: Священко, Зінаїда Василівна
Ключові слова: Перська затока
нафта
нафтові родовища
концесії
сфери впливу
араби
Дата публікації: 2017
Видавництво: Дрогобич : Посвіт
Бібліографічний опис: Священко З.В. Початок боротьби за нафту в районі Перської затоки / З.В. Священко // Східноєвропейський історичний вісник / [головний редактор В. Ільницький]. – Дрогобич : Посвіт, 2017. – Вип. 5. – С. 209–215.
Серія/номер: УДК 94(536);orcid.org/0000-0001-5845-3115
Короткий огляд (реферат): В статті проаналізовані політичні та економічні процеси, пов’язані з початком боротьби за нафту, що відбувалися в монархіях Перської затоки. Досліджено початок експлуатації нафтових родовищ в районі Перської затоки та конфлікти між державами, пов’язані з початком боротьби за нафту. Констатується, що користуючись слабкістю і деградацією місцевої влади, великі західні концесіонери без зусиль домагалися надання їм безпрецедентних прав на розробку, видобуток і експлуатацію енергетичних запасів регіону Перської затоки. Зроблено висновок, що до початку Першої світової війни, регіон став ареною жорсткого протистояння між англійцями, американцями і росіянами. Перша світова війна внесла нові корективи в розстановку сил. Спостерігається проникнення американських нафтових компаній в зону чисто британського впливу.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.udpu.edu.ua:8181/handle/6789/8924
Розташовується у зібраннях:Історичний факультет

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
The_beginning_of_the_struggle_for_oil.pdf1,02 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.