Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/8929
Назва: Радянсько-сомалійські відносини у контексті Ефіопо-Сомалійського конфлікту
Автори: Священко, Зінаїда Василівна
Ключові слова: СРСР
Сомалі
Ефіопія
конфлікт
Огаденська війна
відносини
Дата публікації: 2018
Видавництво: Дрогобич: Посвіт
Бібліографічний опис: Священко З. В. Радянсько-сомалійські відносини у контексті Ефіопо-Сомалійського конфлікту / З.В. Священко // Східноєвропейський історичний вісник / [головний редактор В. Ільницький]. – Дрогобич: Посвіт, 2018. – Спеціальний випуск 3. – С. 105–111.
Серія/номер: УДК 94(47+57):94(630)];
Короткий огляд (реферат): В статті проаналізовано радянсько-сомалійські відносини у контексті Ефіопо-Сомалійського конфлікту. Досліджено причини територіальних суперечок між Ефіопією і Сомалі та позицію Радянського Союзу щодо їх вирішення. Констатується, що відносини між СРСР та Сомалі в ході Ефіопо-Сомалійського конфлікту зазнали змін. Від співпраці з Сомалі Радянський Союз перейшов до прямої підтримки Ефіопії. Зроблено висновок, що результати військової активності в Ефіопії виявилися явно не на користь СРСР. Радянський Союз втратив більш стабільного союзника – Сомалі, а разом з ним – вже побудовані на його території важливі військово-стратегічні об'єкти. СРСР зазнав значних матеріальних збитків та зіпсував відносини з багатьма державами Африки, негласно потоптав ідеї розрядки, став заручником слаборозвиненої Ефіопії.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.udpu.edu.ua:8181/handle/6789/8929
Розташовується у зібраннях:Історичний факультет

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Soviet-Somali_relations.pdf753,57 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.