Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/9284
Назва: АКТИВІЗАЦІЯ ПІЗНАВАЛЬНОГО ІНТЕРЕСУ УЧНІВ ПРИ НАВЧАННІ ХІМІЇ З ВИКОРИСТАННЯМ ІСТОРИЧНОГО МАТЕРІАЛУ
Автори: Валюк, Вікторія Федорівна
Ключові слова: методика навчання хімії
активізація пізнавальної діяльності учнів
історичний матеріал
пізнавальний інтерес
урок хімії
позакласна та позаурочна робота
самостійна робота учнів
Дата публікації: 2018
Бібліографічний опис: 1. Валюк В. Ф. / Активізація пізнавального інтересу учнів при навчанні хімії з використанням історичного матеріалу /В. Ф. Валюк // Психолого-педагогічні проблеми сільської школи: збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини». № 58. 2018. –– С.76-85.
Серія/номер: УДК;371.134:54(07)
Короткий огляд (реферат): В статті визначена роль історичного матеріалу для активізації пізнавальної діяльності учнів при вивченні хімії. Здійснено групування історичного матеріалу, який може бути використаний при вивченні хімії в школі. Охарактеризовано основні форми та методи включення історичного матеріалу в класно-урочну, факультативну та в позакласну роботу з хімії. Виявлено, що провідними принципами відбору змісту історичного матеріалу є: історизму; мотивуючої дії; оптимальності; науковості; доступності; спадкоємності; мінімізації. Розроблена методика включення історичного матеріалу в процес навчання хімії в школі, що забезпечує формування і розвиток мотивації до вивчення хімії, а також сприяє підвищенню якості хімічної освіти.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.udpu.edu.ua:8181/handle/6789/9284
Розташовується у зібраннях:Природничо-географічний факультет

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Valyuk_Uman 2018.pdf521,38 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.