Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/9616
Назва: СОЦІАЛЬНО-ПЕДАГОГІЧНА РОБОТА З ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИМИ ОСОБАМИ В УКРАЇНІ
Автори: Підвальна, Юлія Василівна
Ключові слова: Внутрішньо переміщена особа
конфлікт
адаптація
Дата публікації: 2018
Видавництво: ВПЦ«Візаві»
Бібліографічний опис: Підвальна Ю. В. Соціально-педагогічна робота з внутрішньо переміщеними особами в Україні / Ю. В. Підвальна // Актуальні проблеми підготовки фахівців соціальної сфери : матеріали Всеукраїнських науково-методичних семінарів (Умань, 18 квітня 2018р. та 26 квітня 2018 р.) / [ред. кол. : Коляда Н.М. та ін.]. – Умань: ВПЦ «Візаві», 2018. – С. 126 – 129.
Короткий огляд (реферат): Допомога сім’ям здійснюється соціальним педагогом як створення соціально-педагогічних умов для реалізації прав внутрішньопереміщених осіб. Чинне законодавство [3] визначає, що внутрішньо переміщені особи мають певні права.Тому соціальним педагогом можуть бути надані внутрішньо переміщеним особам інформаційні, консультативні, соціально- економічні, соціально-медичні, соціальні послуги, соціально-педагогічні послуги, здійснено сприяння в реалізації їх прав, навчання ними користуватися задля успішної соціальної адаптації, примирення, подолання проблем соціалізації сім’ї та кожного її члена. Соціальні та соціально- педагогічні послуги сім’ям з дітьми, які стали внутрішньо переселеними, можуть надавати державні та комунальні установи, НДО, фізичні особи [4]. Такі сім’ї здійснюють реєстрацію на новому місці проживання, прибувають самостійно або організовано, безкоштовним транспортом, адміністративні послуги їм починають надаватися ще на вокзалах (у т.ч. первинна правова допомога), тому виявити їх можливо або в міграційній службі (самостійне прибуття на нове місце проживання своїм транспортом) або на вокзалах (якщо виїжджають організовано безкоштовно залізничним транспортом або автобусами). Доцільно разом з адміністративними послугами в міграційній службі та на вокзалах відразу повідомляти приїжджим і про можливості соціальних послуг як допомоги в реалізації порушених прав ВПО, адаптації на новому місці, про суб’єктів цих послуг у регіоні.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.udpu.edu.ua:8181/handle/6789/9616
Розташовується у зібраннях:Факультет соціальної та психологічної освіти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Підвальна Ю.В._тези.pdf306,09 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.