Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/10876
Назва: ЗВ'ЯЗОК ЗАХИСНИХ МЕХАНІЗМІВ ПСИХІКИ З САМООЦІНКОЮ СУБ’ЄКТА
Автори: Гриньова, Наталія В'ячеславівна
Ключові слова: захисні механізми психіки
оцінка
самооцінка
студент
Дата публікації: тра-2019
Видавництво: Житомир Вид-во ЖДУ ім. І. Франка
Бібліографічний опис: Гриньова Н.В. Зв'язок захисних механізмів психіки з самооцінкою суб’єкта // Актуальні проблеми психології: Збірник наукових праць Інституту психології імені Г.С. Костюка НАПН України. 2019. Том. ХІ: Психологія особистості. Психологічна допомога особистості. Випуск 19. С. 71-84.
Серія/номер: УДК;159.923
Короткий огляд (реферат): В статті представлено дослідження зв’язку захисних механізмів психіки з самооцінкою суб’єкта. Розглянуто основні підходи до визначення понять «оцінка» та «самооцінка» в різних галузях психології. Охарактеризовано самооцінку суб’єкта як компонент мислительної діяльності. Представлено зміст поняття «захисних механізмів психіки» та їх видів. Наголошено, що адекватність оцінки та самооцінки суб’єкта залежить від дії захисних механізмів психіки. Визначено рівні самооцінки, відношення до самого себе, види захисних механізмів психіки студентів. Встановлено зв'язок рівня самооцінки з конкретними видами «примітивних» та «зрілих» захисних механізмів психіки. Окреслено вплив низького рівня самооцінки на професійне та особистісне становлення студентів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/10876
ISSN: 2072-4772
Розташовується у зібраннях:Факультет соціальної та психологічної освіти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
zvjazok zaxysnyx mexanizmiv z samoozinkojy.pdf347,96 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.