Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/11969
Назва: Крутильна жорсткість та міцність залізобетонних елементів коробчастого перерізу з нормальними тріщинами
Автори: Мельник, Олександр Васильович
Ключові слова: Крутильна жорсткість
міцність
нормальні тріщини
залізобетонні елементи
Будівельні конструкції
Дата публікації: 25-кві-2012
Видавництво: ОДЕСЬКА ДЕРЖАВНА АКАДЕМІЯ БУДІВНИЦТВА ТА АРХІТЕКТУРИ
Бібліографічний опис: Мельник, О. В. Крутильна жорсткість та міцність залізобетонних елементів коробчастого перерізу з нормальними тріщинами : автореф. дис. на здобуття наук. ступеню канд. техн. наук : спец. 05.23.01 "Будівельні конструкції будівлі та споруди" / О. В. Мельник. – Одеса, 2012. – 25 с.
Серія/номер: УДК;624.012.45.539.385
Короткий огляд (реферат): Розвиток промисловості дав змогу виробляти та застосовувати у будівельній сфері різні матеріали, однак конструкції із залізобетону залишають за собою провідне місце в різних напрямках будівництва завдяки своїм характеристикам та позитивним якостям. Важливою відмінністю залізобетонних елементів є утворення тріщин, яке суттєво впливає на напружено-деформований стан, веде до перерозподілу зусиль в статично невизначених системах та змінює жорсткість залізобетонних елементів як під час згину, так і під час кручення. Багатогранне використання залізобетону ставить перед науковцями завдання подальшого розвитку теорії та удосконалення методів розрахунку залізобетонних конструкцій. Різні будівельні конструкції: плити перекриття, балки з боковими консолями, коробки-опори, траверси та ін. підлягають згину з крученням. Неврахування крутних моментів під час розрахунків зазначених конструкцій може призвести до їх руйнувань під впливом різних навантажень. Деформація кручення, яка може виникнути внаслідок позацентрового прикладання вертикального навантаження або в інших випадках, являє собою складний процес, який в свою чергу до кінця не з’ясований і потребує більш поглибленого вивчення.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/11969
Розташовується у зібраннях:Факультет інженерно-педагогічної освіти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
avtoreferat.pdf1,25 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.