Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/11981
Назва: МЕТОДИКА РОЗРАХУНКУ КОМБІНОВАНИХ БАЛОК
Автори: Азізов, Талят
Миза, Олександр Володимирович
Ключові слова: комбінована балка
залізобетонна пластина
гіпотеза плоских перерізів
ітераційний спосіб
діаграма Прандтля
підсилення
Дата публікації: 1-бер-2019
Видавництво: Збірник наукових праць Українського державного університету залізничного транспорту
Бібліографічний опис: Т. Н. Азізов, О. С. Миза // Збірник наукових праць Українського державного університету залізничного транспорту. - 2019. - Вип. 183. - С. 95-105.
Серія/номер: УДК;624.012.45
Короткий огляд (реферат): Наведено інженерну методику розрахунку кам'яних балок, підсилених бічними односторонніми і двосторонніми залізобетонними пластинами. Показано, що ступінь підсилення кам'яного елемента залежить від кількості анкерів, що з'єднують кам'яну частину з залізобетонними пластинами, діаметра цих анкерів, а також від геометричних і фізико-механічних характеристик бічних пластин. Показано, що при певному кроці анкерів і їх діаметрі комбіновану балку можна розглядати як монолітну з наявністю двох різних матеріалів. Розрахунок з урахуванням нелінійних властивостей матеріалів запропоновано вести подібно розрахунку залізобетонних балок з пошаровим поділом перерізу по висоті, але з урахуванням наявності двох шарів по ширині перетину. Показано, що через наявність двох різних матеріалів в перерізі можливих випадків визначення висоти стиснутої зони може бути чотири. Це залежить від відношення заданої при ітераціях деформації до максимальних деформацій двох шарів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/11981
Розташовується у зібраннях:Факультет інженерно-педагогічної освіти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Стаття Т.Азізова_виправл.pdf966,27 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.