Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/12037
Назва: Інституційно-економічні засади розвитку вищої аграрної освіти України
Автори: Каричковський, Василь Дмитрович
Каричковська, Світлана Петрівна
Кузьмінов, Микола Вікторович
Кормишкін, Юрій Анатолійович
Ключові слова: заклад вищої освіти
інституційні засади
вища агарна освіта
Україна
Республіка Польща
Російська Федерація
Дата публікації: лис-2018
Видавництво: ВПЦ "Візаві"
Бібліографічний опис: Каричковський В.Д., Каричковська С.П., Кормишкін Ю.А., Кузьмінов М.В. Інституційно-економічні засади розвитку вищої аграрної освіти України. Економічні горизонти. 2018. No 4(7). C. 17–27.
Серія/номер: УДК;378.6:63(477)
Короткий огляд (реферат): Метою статті є дослідження особливостей розвитку вищої аграрної освіти України на інституціно-економічних засадах. Методологія. У процесі дослідження були використані наступні методи: теоретичні та емпіричні дослідження, аналіз та узагальнення показників; статистична та аналітична обробка даних з використанням методів регресійного аналізу для виявлення рекомендованих напрямів удосконалення професійної підготовки майбутніх фахівців у вітчизняних закладах вищої освіти аграрного профілю. Результати. В статті проаналізовано базові основи вищої аграрної освіти в Україні та сусідніх державах, вивчено інституційні та організаційні засади вищої аграрної освіти у досліджуваних країнах, розкрито особливості нормативної бази, досліджено особливості кадрового та матеріального забезпечення системи вищої освіти. Проведено порівняльний аналіз змісту вищої аграрної освіти України та іноземних держав, розкрито структурно-змістову характеристику. Практичне значення. Розроблено рекомендації з удосконалення професійної підготовки майбутніх фахівців в аграрних закладах вищої освіти України на основі досвіду та практик іноземних держав. Перспективами подальших досліджень авторів стане апробація запропонованих рекомендацій щодо впровадження передових міжнародних практик у вітчизняну систему вищої освіти.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/12037
ISSN: 2616-5236
Розташовується у зібраннях:Інститут економіки та бізнес-освіти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
17-27 Karychkovskyi_Karychkovska_Kormyshkin_Kuzminov.pdf1,55 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.